Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (70) Senaste inläggen

Frågor och Svar om Buddhism Buddhistisk Kalender Buddhistpodden Buddhistiska Högtider Ny inom Buddhism / introduktion / tips Guidade meditationer Buddhism i dagliga livet Buddhism och mat Buddhism och döden Buddhism och återfödelse Bokcirkelgruppen Buddhist Teachers In Memoriam Daily Dharma Dharma i text Fråga/diskutera om Buddhism Tema -serien Buddhistiska Evenemang Retreat Buddhistiska Kurser Kontinuerliga onlinekurser Dokumentärfilmer om buddhism Tips! Buddhistiska köptips! Allmän diskussion Engagerad Buddhism Frågor om Buddhism Speciella händelser inom buddhism Theravada Thai Buddhist Forest Tradition Korean Buddhism Tibetansk Buddhism Linage Holders, lärare inom Tibetansk Buddhism Jonang Buddhism Tibetansk yoga och medicin Kinesisk buddhism Bön buddhist tradition Pure Land Buddhism Jodo Buddhism Shin Buddhism Tendai Buddhism Shingon Buddhism Vajrayana Shambhala Buddhism Hua-yen Buddhism Zen och Chan Kuan Yin Mandala School of Zen Shaolin Chan Buddhism Allmän diskussion Sekulär Buddhism Vipassana Vipassana-gruppen Bon buddhism Triratna Soka Gakkai Aro gTér buddhism Won buddhism Pemako Buddhism Religiösa funderingar och frågor Roliga sidan
Allmän diskussion

Barn

2016-02-13 10:38 #0 av: Emmyjane

Ni som har barn hur involverar ni dem i er livssyn?

Lär ni dem meditation, mindfulness?

vilka vektyg i livet tycker ni är viktigast att lära dem?

Mvh Emma B

Anmäl
2016-02-14 19:15 #1 av: Fugen

Hej.

Intressant frågeställning, hoppas på många bra inlägg. ;)

För det första tror jag inte på att tvinga på någon en inställning, däremot öppnar jag upp för dom att få erfara och välja själva. Jag har en son på 8 år och han mediterar med mig ibland, ibland inte.. Vi har inte direkt kommit in på mindfulness, även om jag lärt honom lite "knep" osv..

Med det sagt så är det svårt att inte påverka dom lite, eftersom jag ändå finns i hans närhet, men jag kommer inte tvinga min livsstil på honom utan han får välja själv.

Det viktigast jag lär honom är att le och hjälpa till. Båda är goda verktyg på vägen, då han får en positiv livssyn och är hjälpsam mot både sig själv och andra.

Tack för din utövning.

Gassho

Fugen

Anmäl
2016-02-15 18:48 #2 av: Torparmor

Att tillsammans lyssna på en ljudslinga med avslappningsmusik vid sängdags gör det även lättare för 9-åringen att koppla av och somna. 

Yoga används i skolan i 5-minuterspass när klassen verkar behöva det t ex efter ett längre skriftligt förhör. Det uppskattas av barnen

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2016-02-16 09:44 #3 av: Fredrik1

Hittade denna lilla video som är tänkt som instruktionsfilm i medveten närvaro för barn och ungdomar.
Värt dock att påpeka att Mindfulness som bedrivs i kurser frånkopplat från buddhismen anses vara sekulär av många lärare bla Ven. Thubten Chodron.
Dock bra instruktionsfilm!

 "Be kind whenever possible. It is always possible"   H.H Dalai Lama

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.