Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (70) Senaste inläggen

Frågor och Svar om Buddhism Buddhistisk Kalender Buddhistpodden Buddhistiska Högtider Ny inom Buddhism / introduktion / tips Guidade meditationer Buddhism i dagliga livet Buddhism och mat Buddhism och döden Buddhism och återfödelse Bokcirkelgruppen Buddhist Teachers In Memoriam Daily Dharma Dharma i text Fråga/diskutera om Buddhism Tema -serien Buddhistiska Evenemang Retreat Buddhistiska Kurser Kontinuerliga onlinekurser Dokumentärfilmer om buddhism Tips! Buddhistiska köptips! Allmän diskussion Engagerad Buddhism Frågor om Buddhism Speciella händelser inom buddhism Theravada Thai Buddhist Forest Tradition Korean Buddhism Tibetansk Buddhism Linage Holders, lärare inom Tibetansk Buddhism Jonang Buddhism Tibetansk yoga och medicin Kinesisk buddhism Bön buddhist tradition Pure Land Buddhism Jodo Buddhism Shin Buddhism Tendai Buddhism Shingon Buddhism Vajrayana Shambhala Buddhism Hua-yen Buddhism Zen och Chan Kuan Yin Mandala School of Zen Shaolin Chan Buddhism Allmän diskussion Sekulär Buddhism Vipassana Vipassana-gruppen Bon buddhism Triratna Soka Gakkai Aro gTér buddhism Won buddhism Pemako Buddhism Religiösa funderingar och frågor Roliga sidan
Tibetansk Buddhism

About overconsumption in the west (v)

2016-11-30 13:43 #0 av: Fredrik1

"Venerable Thubten Yeshe shares statistics and her thoughts about overconsumption in the West."
(Från youtube.com)

 "Be kind whenever possible. It is always possible"   H.H Dalai Lama

Anmäl
2016-12-02 12:02 #1 av: Hanna Youvan

Västvärlden har isolerat sig i mängder hushåll med fokus på privata uppdrag att nå olika höjder i det yttre och inre. Den som glömt det kan lockas till köp av andras tillverkade grejer. Som humorism " sådär nu är det området täckt!" Vilket ju alla lyxprylar är till för. Såsom vatten, värme, el och allt. Så det har ju flera möjliga utgångar i resultat. Tacksamhet kan vara en lösande kemisk glädjefaktor, den är ju en liten och stor aspekt i kärleksupplevelsen i universum. Ett spektra som tex innefattar att glädjas för det som är eller skapats även av mig själv. Resultat som berättar att jag är med i livet.

Anmäl
2016-12-02 13:10 #2 av: Fredrik1

Det största problemet är att vi är för självcentrerade. "Jag, mig, mitt".
Yta och prestation är det mest talande idag. Du är vad du gör eller hur du ser ut.
Detta är inte bra i längden. Vi måste bry oss om våra medmänniskor lika mycket som oss själva.
Utseende och saker vi köper är förgängliga.

Att köpa saker för att "jag är värd och vill ha dom" är inte hållbart i längden. Det blir en stor skevfördelning mellan rika och fattiga länder.

Alla levande varelser är lika värda.

#1.Precis som du säger är tacksamhet viktigt och förlösande. Att vara nöjd där man är. Att finna ett accepterande. Det är inte det samma som att ge upp eller att inte tag tag i en situation.
Utan mer:
- Kan jag förändra situationen?
Då försöker jag det.
-Kan jag inte förändra situationen?
Då accepterar jag det.

 "Be kind whenever possible. It is always possible"   H.H Dalai Lama

Anmäl
2016-12-02 17:19 #3 av: Hanna Youvan

Ja visst måste vi bry oss om våra medmänniskor - och köpkulturen är så förberedd och färdigsnickrad att det är möjligt.. det är nog så det är tänkt iallafall - och det "krockar" kanske med nöjet att göra något själv för hand. Kanske vi med fri vilja skulle byta och leva mer hantverkaktigt än hur det är i stadsmiljön. Är det illusioner?

Anmäl
2016-12-02 17:20 #4 av: Hanna Youvan

Tack för ett fint svar. Det ska jag tänka på när det behövs! 🙂

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.