Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (71) Senaste inläggen

Frågor och Svar om Buddhism Buddhistisk Kalender Buddhistpodden Buddhistiska Högtider Ny inom Buddhism / introduktion / tips Guidade meditationer Buddhism i dagliga livet Buddhism och mat Buddhism och döden Buddhism och återfödelse Bokcirkelgruppen Buddhist Teachers In Memoriam Daily Dharma Dharma i text Fråga/diskutera om Buddhism Tema -serien Buddhistiska Evenemang Retreat Buddhistiska Kurser Kontinuerliga onlinekurser Dokumentärfilmer om buddhism Tips! Buddhistiska köptips! Allmän diskussion Engagerad Buddhism Frågor om Buddhism Speciella händelser inom buddhism Theravada Thai Buddhist Forest Tradition Korean Buddhism Tibetansk Buddhism Linage Holders, lärare inom Tibetansk Buddhism Jonang Buddhism Tibetansk yoga och medicin Kinesisk buddhism Bön buddhist tradition Pure Land Buddhism Jodo Buddhism Shin Buddhism Tendai Buddhism Shingon Buddhism Vajrayana Shambhala Buddhism Hua-yen Buddhism Zen och Chan Kuan Yin Mandala School of Zen Shaolin Chan Buddhism Allmän diskussion Sekulär Buddhism Vipassana Vipassana-gruppen Bon buddhism Triratna Soka Gakkai Aro gTér buddhism Won buddhism Pemako Buddhism Religiösa funderingar och frågor Roliga sidan
Engagerad Buddhism

Man häktad;spionage mot Tibetaner i Sverige(a)

2017-02-27 15:24 #0 av: Fredrik1

"STK är chockade över beskedet om att en man har gripits för flyktingspionage misstänkt för ha spionerat på personer i den tibetanska miljön i Sverige. I dagsläget har vi ingen mer information än den Säpo har gått ut med.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6640387"

 "Be kind whenever possible. It is always possible"   H.H Dalai Lama

Anmäl
2017-02-27 15:25 #1 av: Fredrik1

"FN:s Särskilda Rapportörer har ifrågasatt Kinas handlande i Larung Gar och Yarchen Gar, och söker svar på åtta problem områden i Tibet. En gemensam kommuniké har skickats till den kinesiska regeringen om Larung Gar och Yarchen Gar, båda buddhistiska lärocentrum i Tibet som står inför storskalig rivning;

http://bit.ly/2l13RjL

Rapporten uppmärksammar "de stränga restriktioner för religionsfriheten i tibetanska autonoma prefekturen: massfördrivning av religiösa utövare från Larung Gar och Yachen Gar, rivningar av monastiska hem i Larung Gar och de kulturella och miljömässiga konsekvenserna av gruv verksamheten vid det heliga Gong-Ngon Lari berget liksom överdriven användning av våld mot, godtyckliga gripanden och kvarhållandet av, fredliga demonstranter."

Rapporten nämner vidare att Larung Gar är ett "levande, vitalt centrum för den tibetanska buddhistiska läran som är känt över hela världen och över hela Kina, och är av stor betydelse när det gäller tibetanska språk, kultur och religion, samt för en ny generation av kinesiska buddistiska forskare och pilgrimer. “

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1685914521425530&id=113326958684302

 "Be kind whenever possible. It is always possible"   H.H Dalai Lama

Anmäl
2017-02-27 17:32 #2 av: [NeferNefer]

Upprörande, men tyvärr är jag inte förvånad Ledsen

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-03-02 19:16 #3 av: Fredrik1

SVERIGE, 1 mars, 2017:
"En man i 50-årsåldern har häktats misstänkt för att ha spionerat på tibetaner i Sverige för Kinas räkning. Han förnekar brottsmisstankarna.
Den misstänkte mannen, som själv är från Tibet, har bott i Sverige i flera år. I söndags greps han misstänkt för så kallat flyktingspionage. De misstänkta brotten ska ha pågått mellan juni 2015 fram till gripandet.

- Vi påstår att han för den kinesiska statens räkning har spionerat mot tibetaner bosatta i Sverige, säger Mats Ljungqvist, åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, till TT.

Uppfattning om motiv
Åklagaren vill inte gå in på hur många personer som mannen misstänks ha spionerat på och lämnat ut uppgifter om. Han vill inte heller uttala sig om motivet.
- Vi har en ganska klar uppfattning om motivbilden, men det är ingenting som vi kan redovisa just nu, säger Mats Ljungqvist.
Södertörns tingsrätt häktade mannen på sannolika skäl misstänkt för grov olovlig underrättelseverksamhet mot person.
- Han förnekar brott, säger mannens advokat Mikael Söderberg.
Ytterligare en person är delgiven misstanke i utredningen. Det är en person, som inte är frihetsberövad, som är misstänkt för medhjälp till olovlig underrättelseverksamhet.

Främmande makt
Den misstänkta verksamheten ska ha skett på flera platser i Sverige.
- Säkerhetspolisen har kunnat se hur den här mannen arbetat i den tibetanska miljön, agerat där och samlat in uppgifter som han sedan lämnat till en underrättelseofficer från en främmande makt, sade Säpos presschef Nina Odermalm Schei till TT i måndags.
- Vi ser allvarligt på detta. Det drabbar personer som redan är utsatta, som har flytt sitt land och som sökt en fristad i Sverige.
TT"

http://www.gp.se/nyheter/sverige/h%C3%A4ktad-f%C3%B6r-flyktingspionage-f%C3%B6r-kina-1.4177784

 "Be kind whenever possible. It is always possible"   H.H Dalai Lama

Anmäl
2017-03-02 20:33 #4 av: [NeferNefer]

Så himla trist, men bra att de avslöjade honom och att det får konsekvenser. Alla som har flytt hit måste kunna känna sig trygga!

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-03-02 21:32 #5 av: Fredrik1

#4. Jag håller helt med dig.

 "Be kind whenever possible. It is always possible"   H.H Dalai Lama

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.